DISSABTE ESTOFAT

Aquest dissabte, dinar cinc estrelles, perquè no sempre cal anar a restaurants de categoria per menjar plats deliciosos. Menjar receptes de tota la vida és una de les coses bones de visitar els pares... ;)


Us poso la recepta que m’ha ensenyat la Dolors.

Ingredients per a quatre persones:

1 kg de carn de vedella a daus (carn de vedella per estofar)
1 kg de patates

2 cebes mitjanes
2 pastanagues
1 pebrot verd
2 grans d’all
4 tomates petites de sucar pa

2 fulles de llorer
1 rameta de farigola

1 raig de conyac
1 rajolí d’anís
Oli, sal i pebre








Tenim dues opcions, fer l’estofat a la cassola o a l’olla a pressió. Amb la primera opció tardarem més estona.

Salpebrem la car i l’enrossim una mica a la cassola/olla pressió. Hi afegim les cebes, les pastanagues, el pebrot, els alls, les tomates, tot ratllat ben petit. També hi posem el llorer i la farigola. Anem remenant fins que tot està ben enrossit. Afegim el conyac i un cop evaporat hi posem les gotetes d’anís. Ho barregem tot bé i hi posem aigua calenta fins a cobrir els talls. Si ho fem a la cassola ho tapem i ho deixem a foc lent fins que la carn estigui ben tova, pot passar ben bé més d’una hora. Si ho fem a l’olla a pressió, un cop comença a bullir, ho deixem a foc lent amb l’olla tapada una mitja hora.

Hi afegirem les patates pelades i tallades a daus i ho deixarem bullir mitja hora a la cassola normal o cinc minuts a l’olla a pressió.

I això és tot! El resultat és deliciós! Ah, si voleu, en lloc de patates hi podeu posar arròs. Bulliu l’arròs a part i poseu-lo al plat com a acompanyament, hi poseu la car i el suc al damunt. Mmm...que bo!!





I ja està, un bon dinar casolà de dissabte. I de postres... flam amb nata! Aquest recepta ja us la vaig posar fa un temps, la podeu tornar a consultar aquí.


Marina


0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Cullerades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...