SUC DE FRUITA NATURAL

Avui una altra recepta. Aquesta també és casolana, ecològica, econòmica, handmade, sana… i tots aquests adjectius que es porten ara i que queden tan bé! La realitat, però, supera la ficció, i he d’admetre que aquests adjectius la defineixen perfectament. A més, és una conserva que dura molt i és molt i molt saludable.

Es tracta de fer suc de pinya o de préssec naturals. Amb quatre ingredients i poca feina tindreu un suc fet a casa, envasat per a que duri molt temps, i sabreu de què està fet (molt important avui en dia).

Anem a pams. Seria ideal que tinguéssiu recipients buits de vidre com els de la foto o semblants per a poder posar el suc. Està bé que siguin d’una mida de 250 o 300 cl. Nosaltres els vam aconseguir d’un bar que hi ha prop de casa dels meus pares, ens van guardar els envasos.

Les proporcions per a fer suc de pinya:

Per a fer 25 ampolles de 250 cl, necessitarem 4 pinyes naturals.

Les proporcions pera fer suc de préssec:

Per a fer 25 ampolles de 250 cl, necessitarem uns 10 quilos de préssecs.


Si trobem la fruita a bon preu fer suc ens pot sortir molt a compte. Un truc, la pinya ha de ser preferiblement de la marca “Del Monte”. Noooooo, no hi tinc comissió, però sempre surt bona i dolça.




La preparació és igual per als dos tipus de beguda:

Pelem la fruita i tallem a daus la part comestible. La posem en una olla. Per cada quilo de fruita ja tallada hi afegim 3/4L d’aigua embotellada i entre 100g i 150g de sucre (al gust).

El tema del sucre... és tot un món (sucre blanc, sucre negre, edulcorant natural...). Si voleu podeu provar-ho amb sucre negre, però com que és menys dolç segurament n’haureu d’afegir més...és qüestió d’anar provant. Nosaltres ho hem fet amb sucre blanc.

Ho farem bullir una hora a foc lent i amb l’olla tapada.
I ja tenim el suc fet! Ara hem de treure la polpa.

Amb un cullerot traurem la major part del suc i passarem el minipimer per la polpa que ha quedat a l’olla fins que quedi ben fina. Hi tornem a tirar el suc que havíem tret prèviament. Ho barregem i ho anem colant fins que només quedi el suc. D’aquesta manera el suc queda sense polpa però queda espès, amb la textura i l’aliment ideals.

Per envasar-ho anem abocant el suc a les ampolles i les tanquem amb el tap.
Els tancarem al bany maria per a que es conservin força temps. Per a fer-ho omplim una olla d’aigua de l’aixeta i hi posem a dins els pots tancats, de manera que l’aigua els cobreixi. Fem bullir l'aigua durant un minut i traiem les ampolles de l’aigua.





Et voilà! Fàcil oi? Espero que us animeu, val la pena! Si ho feu o teniu dubtes, ens podeu comentar qualsevol cosa.

Fins aviat!

Marina

2 comentaris:

  1. ostres! doncs m'ho hauré de pensar, últimament en bec bastant de suc :) el que porta estèvia, sabeu? jejeje
    fins la propera!!

    ResponElimina
  2. Hola Laia!

    Ah si? i com és el suc amb estèvia? no l'he provat.
    Jo vaig comprar la planta i la tinc a assecar. Un cop seca vull provar d'utilitzar-la en alguna recepta.

    Marina

    ResponElimina

Cullerades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...