COLLINT OLIVES

Dissabte passat vam collir unes quantes olives del jardí de casa, al poble. Al jardí ja fa molts anys que hi ha tres oliveres que cada any donen fruit: oliva arbequina. El meu pare les posa en aigua i sal per a que es puguin menjar al cap d'uns mesos.

Us diré la fórmula secreta, per si teniu oportunitat d'aprofitar aquest producte de la terra tant bo.
Les olives es cullen als volts de tot sants, preferiblement en lluna vella.
Les que són negres (ja són molt madures) no cal collir-les. S'han de posar 9 dies en aigua (pot ser de l'aixeta), canviant l’aigua cada dia.
El dia que fa 10 posem les olives en pots. Fem una barreja d'aigua embotellada i sal. La proporció és: per cada quilo de sal, 8 litres d’aigua. Separeu 3 litres d’aquesta aigua i escalfeu-la fins que sigui tèbia, i barregeu-la amb la sal. D'aquesta manera es desfarà més bé i ràpid. Un cop desfeta, ho ajunteu amb la resta d'aigua.

Aboquem la barreja als pots fins cobrir les olives. A dalt de tot hi poseu una rameta de timó. Tanqueu el pot i no l'obriu fins a Pasqua.
Si voleu gust d'all a les olives, poseu un o dos grans d'all a la meitat del pot, entre les olives.




És fàcil oi? Només cal voluntat i paciència fina a Pasqua! ;)

Bon profit!

Marina

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Cullerades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...