NO TENS L’IPHONE 5??!

El flamant iPhone 5 ja fa uns dies que és a les botigues (si, vaig tard). Per als que com jo no teniu molta idea de la diferència entre els anteriors (apart de que és més prim i més alt, fins aquí sí), us faré un resumet del que ens han dit aquests nois tant macos d’Apple per a vendre la millora del que fins ara semblava immillorable.

Fa 7,6 mil·límetres de gruix (un 18% més prim que el 4S), pesa 112 grams (un 20% més lleuger que la versió prèvia). Pel que fa a la resolució, és de 326 píxels per polzada, igual que l'anterior dispositiu: es tracta d'una pantalla 'Retina'. Es veu que això és que te tanta resolució que no es poden veure els píxels del petits que arriben a ser. Es com si t'amorres a la pantalla de la tele i veus els píxels... Doncs si amorres el nas al iPhone 5 no en veuràs ni un! Per tant, l'haurien d'haver batejat com a pantalla "no retina", no?

Segons els seus creadors, la gràcia de la pantalla més alta és que hi cap una cinquena filera d'icones. 
Cal saber però que les aplicacions dissenyades per a anteriors iPhones no s'escalaran a la nova pantalla, sinó que apareixeran amb dues barres negres als extrems de la pantalla. I direu, i això perquè?! Si sembla que anem endarrere! Doncs perquè resulta que les proporcions de la pantalla nova són 16:9 (16 vegades d'ample i 9 vegades d'alt, un estàndard de vídeo), cosa que farà que puguem veure vídeos amb les seves proporcions reals, és a dir, sense franges negres i a tota pantalla.

Una altra novetat important és el sistema operatiu iOS6, que ve incorporat de sèrie, però no inclou el google maps (cagada pastoret!! Es veu que el senyor Apple i el senyor google no s'han posat d'acord).

El nou model també inclou una connexió de dades "ultraràpida", però que a Espanya no funciona perquè els amics de Telefònica encara ho estan provant, i compta amb un nou processador, l'Apple A6, que segons la companyia és el doble de ràpid i un 22% més petit que el seu predecessor. 

També hi ha canvis en la càmera del mòbil: segueix sent un sensor de 8 megapíxels, però és un 25% més petita i inclou més prestacions. Un nou mode per fotografiar, "llum baixa dinàmica", permetria fer fotos més bones sense usar el flaix, i altres millores, com un filtre més intel·ligent, també milloraran la qualitat de la imatge. En general, les fotografies es capturaran un 40% més de pressa (això està bé, eh). L'iPhone 5 també incorpora un mode per fer fotografies panoràmiques (yupiiiii, semblava tonta amb l’aplicació Dermandar, girant com un robot...)

L'accessori imprescindible, el carregador, també s'ha vist modificat: Apple substitueix l'actual (de 30 pins) per un connector molt més petit (de 9 pins), que ha batejat com el connector Lightning ("llamp"). Això, a la pràctica, convertirà en obsolets els accessoris antics (tots, fins ara, usaven un connector igual), però l'empresa comercialitza un adaptador. Per favor!!! I això per què????!!!! Ja estava bé el que hi havia no?, això si, es pot endollar al iPhone per les dos cares, sense haver de buscar el dibuixet aquell raret al connector...

Entre altres millores, hi ha també la de les trucades de veu –el nou iPhone incorpora 3 micròfons diferents; un al davant, un a sota i un al darrere– i la dels sistemes de cancel·lació de soroll. (mmmm... no ho he provat)

Un cop tingueu aquesta petita meravella, cara però amb tot un món de possibilitats, haureu de pensar com la protegiu de cops i ratllades (sí, diuen que no, però es ratlla...) amb una funda a l’altura de l’aparell (sinó no mola... no feu com jo que porto una funda de feltre que sí, s’ha de canviar... però mai trobo el moment! Val a dir que és handmade i això li suma almenys 10 punts).

Bé, un cop repassada la minibilbia iPhone 5, us deixo algunes fotos de carcasses i fundes per a que pugueu triar i remenar.

Aquí tenim Plegit, una línia de la casa Quirky que fa aquestes innovadores fundes. A la seva web podreu veure amb detall aquesta idea original que us permetrà canviar de model i color amb facilitat, tot protegint el vostre mòbil de ratllades.


 via


 
 via


 via

Society6 us ofereix un ventall infinit de carcasses (fins a 100 pàgines!!!) de tot tipus i coloraines. S'hi han lluït, si senyor!. Us poso 4 exemples:

 via


Busqueu alguna cosa lleugera i amb una fina protecció? Reveal case és la vostra opció. Ben poca cosa us separarà del vostre iPhone.


OVRMLD Molded Case amb un nucli resistent als impactes i un acabat suau, proporciona una bona protecció, a més d'oferir un disseny competitiu.

 via


Organic Wool Sleeve és una funda que podreu comprar a Etsy. Són de feltre, la meva és així i m'he l'he fet jo mateixa!

 

 via

DODO iPhone Wallet és una funda amb estètica de cartera. Els creadors de DODO fan objectes molt bonics per a smartphones i ordinadors.

 

 via

I finalment tenim Reveal Case, que ofereix fundes com aquestes i moltes més, amb textures, colors i estampats per donar i per vendre!


Ah!, no em vull deixar aquesta...funda tan... curiosa. Portar els preservatius a la cartera s'ha acabat! Fins i tot això és pot fer amb el mòbil. És la Playa Case.



Com no trobeu una carcassa entre tot aquest bé de Déu...

Tots els coneixements sobre iPhone que m'hagi deixat i que volgueu compartir amb nosaltres seran benvinguts!!

Fins aviat!!

Marina

1 comentari:

  1. That red iphone 5 case is excellent. I am looking to get into the market in Spain with these.

    ResponElimina

Cullerades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...