LA DOLORS FA CODONYAT

Una altra recepta casolana. L’autora és la Dolors, la meva mare, que és una artista de la cuina. Fins i tot ha fet ella les fotografies!
Tenim un codonyer a casa que cada any fa uns quants codonys. Tot i que a vegades en fa pocs, n’hi ha prous per a fer codonyat per a un regiment. Després la mare es dedica a repartir-lo a tots els amics i familiars. La veritat és que està molt bo. És aconsellable acompanyar-lo amb formatge si voleu un postre diferent, o amb pa per a qualsevol moment del dia que us ataqui la gana. El codonyat es fa servir també per fer panellets de codonyat.

La recepta:

Amb 10 o 12 codonys podrem fer uns 2 kg de codonyat.
La feina més difícil és la de pelar i tallar els codonys ja que és una fuita molt dura, molt!




Un cop pelats i trencats com a la foto, els hem de pesar. Per cada quilo de codony trencat afegirem a la cassola ¾ de quilo de sucre i una tasseta d’aigua. Podeu optar pel sucre negre, però no serà tant dolç i quedarà molt negre.
Ho barregem tot amb un cullerot i ho fem bullir. Quan arranqui el bull afluixem el foc i ho deixem coure 1hora i 45 minuts exactes.



Passat aquest temps ja tindrem el característic color vermell del codonyat.



Amb el minipimer ho trinxem tot fins que quedi més o menys espès i granulat, al vostre gust, nosaltres ho fem molt finet. Ho posem als motlles i ho deixem refredar del tot.

El codonyat es pot congelar si el posem ben tapat amb paper film dins el congelador. Pot aguantar ben bé d’un any per l’altre.




I això és tot. Espero que us hagi agradat i ho proveu ;)

Marina


1 comentari:

  1. Moltes gràcies per la informació de que es pot congelar. Avui he fet codonyat per primera vegada i me n'ha sortit més quantitat de la que m'esperava

    ResponElimina

Cullerades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...