UNA ESCAPADA AL DELTA

Fa un parell de caps de setmana vam estar al Delta de l’Ebre. Era el primer cop que hi anava, i és una llàstima perquè Lleida està relativament a prop d’aquella terra i tenia aquesta assignatura pendent, fer-hi una escapada. Potser una de les coses que més sorprèn és l’extensió del territori, tant pla que la vista es pot perdre en el cel, a nivell del mar però terra endins. En aquesta època el paisatge té un color espectacular, comença la recollida de l’arròs i els camps es veuen pentinats amb les ratlles que hi ha deixat la maquinària al passar. Les casetes entre el verd i els pagesos treballant-hi...tot té un quelcom de tranquil·litat que et fa pensar que potser estàs en un altre món, tant proper i llunyà al mateix temps.


Les platges del Delta són una altra meravella del territori. A poca estona de la massificació de Cambrils, podeu trobar platges llargues, amples, i boniques, plenes de petxines i de dunes amb vegetació autòctona protegida.
Les meves recomanacions són que hi aneu amb la intenció d’estar relaxats, que gaudiu de l’entorn, que feu alguna activitat al Delta i que us mengeu un bon arròs.


I això és el que vam fer nosaltres. Us recomanaré una activitat i dos restaurants per a que escolliu on menjar bé.
A mig matí vam anar per la T340 en direcció Riumar fins trobar el riu Ebre, allà veureu unes botiguetes per fer unes compres força turístiques (jo hi vaig comprar bitllets de La Grossa, espero que em toqui...!) i uns restaurants plens de gent. Aquí podreu dinar si voleu o agafar un vaixell que us portarà amb altres turistes fins la desembocadura de l’Ebre.


Jo us recomano que seguiu amb el cotxe cap a l’esquerra, vorejant el riu fins al punt que podeu veure al mapa que us poso, marcat amb una A. Allà hi ha una sèrie de cabanetes col·locades a la vora mateix de l’aigua. En aquestes cabanetes lloguen llanxes motores per a gent amb o sense carnet, per tant si voleu, podreu llogar una llanxa sense problemes i endinsar-vos vosaltres mateixos al riu fins la desembocadura. Si, no cal que tingueu carnet, ni us portarà cap altra persona! Està bé oi? Fins i tot jo vaig conduir! Va ser molt xulo!

Podeu escollir qualsevol de les cabanetes, de fet jo no vaig comparar massa els preus, però sí que se que més o menys totes valien el mateix. Nosaltres vam llogar dues llanxes a Housing & Fishing, i vam pujar tres persones a cada llanxa. A Housing & Fishing són grans aficionats de la pesca, i ens van tractar molt bé.

Vam llogar les llanxes durant una hora, temps per anar fins a la desembocadura, endinsar-nos una mica al mar (estava molt calmat) i fer algunes tombarelles amunt i avall... molt divertit!!


El mateix Julio, responsable de Housing & Fishing ens va recomanar dos llocs on anar a dinar. Un d’ells és Mas de Nuri (marcat al mapa amb una D). El Julio ens va explicar que el restaurant original és un del que trobareu a la zona turística (Casa Nuri, marcat al mapa amb una B) però que amb el temps la família va obrir el Mas de Nuri, per a fer menjars més elaborats. Es veu que hi fan unes calderetes de marisc amb arròs caldós que són delicioses. L’altra opció es anar a la Paca (marcat al mapa amb una C). Aquest bar restaurant és famós per les seves paelles, i els hi han donat premis i tot. Nosaltres hi vam anar entre setmana, suposo que per això estava molt tranquil. La paella boníssima i un bon tracte d’allò més casolà.


Amb la panxa ben plena podeu anar a passejar pels voltants, a veure els arrossars.




Us poso uns mapes per a que localitzeu el lloc fàcilment.




No us perdeu el Delta, és preciós!


Marina


0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Cullerades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...