NOTRE DAME I ELS VOLTANTS

Ohhh...París! Us vull ensenyar una altra ruta que vam fer aquest setembre mentre vam ser a la gran ciutat francesa. Al matí havíem anat a veure la Torre Eiffel des de la base. Si a més de veure-la hi voleu pujar, us recomano que compreu les entrades anticipades per Internet. Us donaran una hora d'entrada i us estalviareu hores de cua.

Després de la Torre, vam anar a passejar per Notre Dame i els voltants: Saint Germain, la Íle de la Cité i la Íle Saint-Louis. Com us vaig dir a l'altre post sobre París, el temps de durada de la ruta depèn de cadascú, de les voltes que feu sobre la ruta inicial, de les botigues, galeries o edificis que visiteu durant la caminada.

En primer lloc, us recomano que us perdeu per els carrers de la Ílle de la Cité i que entreu a la Sainte-Chapelle. Tot i que s'ha de pagar entrada val la pena. Recordo que el primer cop que vam anar a París hi vam entrar casi per casualitat i és un dels records més bonics que tenim de la ciutat. No us poso cap foto perquè les que he trobat no hi fan justícia, i és molt millor que hi aneu sense saber què us trobareu, com nosaltres. Ah, sobretot pugeu al primer pis!


Després creueu el Sena i perdeu-vos per Saint Germain (per la zona que us marco al mapa) i passegeu!. Com que era l'hora de dinar quan nosaltres hi vam arribar, vam buscar algun lloc que no fos car, així que finalment vam trobar un petit restaurant de creps, entrepans calents, brioxeria...: es Delices du Fournil, tot servit per un personal molt i molt amable, i a un preu més que raonable. Per 8 euros vam menjar paninis calents variats, unes crepes delicioses fetes al moment, beguda i cafè. Un preu excel.lent per ser París!

Després de dinar, vam tornar a creuar el Sena en direcció a Notre Dame, pel Pont de L'Archêveché.


Com podeu veure a les fotos, durant anys, la gent que ha passat pel pont hi han anat posant candaus, de tal manera que ja ni es veu la barana i s'han d'enganxar els uns amb els altres. És curiós veure com n'hi ha de fa força anys...



 

Després vam caminar pel costat de Notre Dame. Vam entrar a la basílica, s'hi estava fent missa en aquell moment. Entrar-hi és gratuït. Si voleu pujar a les torres, si que haureu de pagar.


Un cop fora vam caminar un altre cop fins darrera de Notre Dame, per l'altra banda fins a creuar el Sena per el Pont Saint-Louis. Just després de creuar trobareu el restaurant Le Flore en L'ille, on venen uns gelats exquisits, els Berthillon.


I amb el gelat a les mans, vam anar cap a la riba del Sena, a descansar i veure la posta de sol... ja us podeu imaginar, s'hi estava tant bé!
Molts parisencs i parisenques es reuneixen a la riba del Sena al vespre, porten una mica de menjar i vi i fan picnic mentre el sol es pon.






Finalment vam enfilar pel carrer Regrattier fins a l'encreuament amb Quai de Bourbon. Just en aquest encreuament hi ha la inscripció de la fotografia que segueix: RUE DE LA FEMME SANS TESTE, i l'estàtua que no he fotografiat..., però que es veu una mica a la foto. Algú sap perquè hi ha aquesta inscripció i a què es refereix?

 
Bé, us deixo el mapa de la ruta. Si teniu qualsevol dubte, pregunteu! ;)
 
 
Fins aviat!
 
Marina
 

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Cullerades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...