Avui és un dia dolç, ahir va ser festiu i només falten tres dies per el cap de setmana. Totes les setmanes haurien de ser així!
Per això la recepta d'aquesta setmana és dolça també. És una coca de iogurt, que porta a dins una capa fina de poma i nous a sobre, mmmmm... una combinació deliciosa! La massa queda esponjosa i la poma li dona un toc dolç.
Els ingredients són:
1 iogurt natural
2 mides de iogurt de sucre
3 mides de iogurt de farina de blat
½ mida de iogurt d'oli d'oliva
3 ous
16g de llevat
2 pomes
100g de nous
1 raig d'anís
La preparació:
1. En un recipient poseu-hi el iogurt, l’oli, els ous, el sucre, la farina i el llevat.
2. Barregeu-ho bé fins que quedi una pasta homogènia i d’on surtin bombolles.
3. Afegiu-hi un bon raig d’anís i torneu a barrejar.
4. Folreu un motlle amb paper d’alumini, oli i farina.
5. Aboqueu-hi la meitat de la pasta.
6. Agafeu les pomes, peleu-les i talleu-les en rodanxes ben fines.
7. Escampeu-les per la pasta del motlle fins que quedi tota coberta.
8. Acabeu de tirar-hi per sobre la pasta.
9. Poseu-hi per sobre les nous i empolvoreu amb el sucre.
10. Poseu a coure al forn a 170º fins que quedi cuita.
11. Deixeu refredar i ja està a punt de servir.
Si voleu també podeu canviar l’anís per algun altre licor (ratafia, moscatell...)
Secretets: per saber si la massa està cuita hi heu de clavar un escuradents llarg, i si al treure'l està sec la massa ja està feta. Per aquesta recepta podeu deixar la massa al forn uns 40 minuts, però tot depèn de la fondària del motllo.
I si en voleu saber més consulteu la pàgina: http://www.cuinavolcanica.cat
Bon profit!!
Marina
0 comentarios:
Publica un comentari a l'entrada
Cullerades