SALSA DE CALÇOTS

En plena campanya de calçotades, no podia faltar una recepta de la salsa de calçots! És la que fa la meva mare, i tothom diu que és boníssima (i jo ho corroboro!), de fet la salsa és MOLT important per a fer una calçotada com Déu mana, i si la salsa és bona ja hi tenim molt de guanyat. Penseu que no té res a veure la salsa casolana amb la salsa de compra, per molt que us diguin...i a més fer-la a casa no te massa complicació, només heu de recopilar alguns ingredients.

Què necessitem per a fer-la? (Per a unes 6/8 persones)

1 kg i mig de tomàquets madurs de ram
~ Una cabeça d'alls
~ 200 grams d'ametlles i 100 grams d'avellanes, ambdues coses pelades, torrades i picades
~ Un molla de de pa sucat amb vinagre
~ Dos o tres nyores
~ 3/4L d'oli (de girassol, ja que n'utilitzarem força i el d'oliva li donaria un gust massa fort.
~ Una dent d'all 
~ Sal i pebre negre

Escalivarem els tomàquets i la cabeça d'alls (posant-los un parell de minuts al microones ja farem el fet). Un cop escalivats els posarem dins un bol gran i hi anirem afegint la resta dels ingredients menys l'oli. 
Ara sí, al final de tot afegirem l'oli, però només un got.



Amb el minipimer ho batrem tot com si féssim una maonesa. Un cop batut ho provarem i anirem rectificant de sal i de pebre. Poc a poc, anirem abocant la resta de l'oli mentre tornem a batre la barreja. Continuarem tastant de tant en tant per rectificar de sal i pebre.


Un cop tot està lligat, ja tenim la salsa feta? Doncs depèn! Si preferiu posar-hi all (per mi és molt millor, tot i les conseqüències...) heu d'agafar la meitat d'una dent d'all, treure-li el nervi i posar-la al fons del bol. Poseu-hi el minipimer a sobre i engegueu-lo de manera que quedi trinxat dins la salsa.



Bé, espero que feu moltes calçotades, que fan primavera i s'hi comparteixen bons moments.


Marina



0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Cullerades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...