SOPAR I COPA

Si esteu buscant un pla per divendres a la nit a Barcelona ciutat, jo us en puc suggerir un: Sopar a l’Antiga Fabrica Moritz i copa al Café Royale.

A la Ronda Sant Pau número 5, hi trobareu aquesta antiga fàbrica de cervesa recentment restaurada per Jean Nouvel.

Per als que ens entusiasma com a mi l’arquitectura de les antigues fàbriques, amb sostres altíssims i parets d’obra vista, us encantarà entrar-hi. Pel meu gust el resultat de la remodelació està força encertat tenint en compte que s’ha convertit en un restaurant i sala nocturna. Ple fins vessar però sense sensació d’ofec, és recomanable arribar d’hora per poder trobar taula, sinó, l’espera a la barra pot ser llarga.

Punts favorables i punts millorables. El servei és ràpid. La carta és una barreja exagerada de plats, sense sentit aparent, tapes, entrepans, salsitxes...plats amb sobrenom sense explicació de què són... Però un cop escollida la teca, tot roda sol. Ho vam regar amb cervesa Moritz, és clar. Vam compartir tapes entre quatre i un segon plat per cadascú. Amb el beure inclòs uns 20 euros per cap.


Al sortir del restaurant vam caminar 10-15 minuts fins la Plaça Reial. Feia segles que no hi entrava, i menys de nit. La cosa no ha canviat massa des que hi vaig anar per últim cop. Molta gent, molt ambient, molts turistes, les terrasses plenes i infinitat de repartidors d’entrades per als locals de la zona, tots amb mania persecutòria i com no, parlant-nos en anglès o francès. Ens interessava entrar al Café Royale, així que ens vam deixar portar per un d’aquests nois que amablement, explicant-nos que el 80% de la gent que hi ha a la plaça són estrangers i per tant els hi resulta estrany que algú els contesti en català, ens conduí a la porta del local.

El Café Royale és un local acollidor, amb un aire bohemi i una pista de ball envoltada de seients que recorda temps molt llunyans. És un d’aquells llocs on tens la sensació que gran part de la gent que hi ha són consumidors habituals. Cocktails a 10 €, gin tònics a 7 €, ni barat ni excessivament car. Nits temàtiques que van del jazz al soul passant pel funk o el swing, ningú us mirarà malament si hi aneu amb bambes.  Els entesos diuen que si voleu veure Café Royale en estat pur, hi heu d’anar en dissabte.




Si us plau, autòctons, anem a la Plaça Reial! Es preciosa i no la disfrutem.

Marina

2 comentaris:

  1. un bon lloc per compartir amb amics!! m'encanta la nova plana. es mol maca!sara

    ResponElimina
  2. Gràcies Sara! a veure si ho repetim aviat ;)

    ResponElimina

Cullerades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...