LA MONA DE PASQUA, EL PASTIS

Us deixo les instruccions per fer una mona de pasqua xocolatera, ideals per agradar als nens llaminers!

Temps de preparació: 1 hora
Per a 6 persones
Dificultat: mitjana


Ingredients:

4 ous, 150 g de sucre, 150 g de farina, 20 g de farina d'ametlla, 5 g de llevat, 2 clares muntades i 50 g de sucre.


Per a la trufa de guarnició:

125 g de nata líquida, 30 g de sucre, 250 g de xocolata de cobertura negra.


Per a la cobertura:

250 g de xocolata de cobertura negra, 125 g de mantega.


Per al farciment:

300 g de melmelada de préssec.


Preparació:

1. En primer lloc, i per fer el pa de pessic, munteu els 4 rovells i els 150 g de sucre en un bol i amb l'ajuda d'un batedor. A part, barregeu la farina i el llevat, poseu-ho en un colador i deixeu-ho caure de mica en mica sobre la mescla d'ous i sucre, d'aquesta manera evitareu que es facin grumolls. Barregeu-ho bé amb una espàtula i aneu-hi incorporant la farina d'ametlla sense deixar de remenar. En un altre bol munteu les clares a punt de neu, i quan estiguin a mig muntar, afegiu-hi 50 g de sucre. Tot seguit, barregeu les clares amb la mescla de farina i ous, i ompliu un motlle prèviament untat amb mantega i enfarinat. Coeu el pa de pessic al forn a 180º C uns 40 o 45 minuts.

2. Passat aquest temps, deixeu-lo refredar i desemmotlleu-lo.

3. A continuació, desfeu la cobertura de xocolata al bany maria. Mentrestant talleu el pa de pessic per la meitat i farciu-lo amb la melmelada de préssec.
Quan la cobertura de xocolata estigui desfeta poseu-hi la mantega i aneu-ho remenant fins que es fongui. Un cop tingueu la cobertura a punt, feu-la servir per cobrir el pa de pessic, que haureu de deixar refredar una estona.

4. Per fer la trufa, poseu 125 cl de nata liquida a bullir. Quan bulli, afegiu-hi 30 g de sucre i 250 g de cobertura de xocolata negra. Remeneu-ho i manteniu-ho al foc fins que la xocolata es fongui. Un cop feta la trufa, deixeu-la refredar.

5. Per decorar la mona, podeu recórrer als ous de Pasqua, que haureu de fixar sobre la superfície del pastís amb trufa. També podeu guarnir la mona amb els típcs elements decoratius com els pollets i plomes de colors. Us recomano els floquets de neu de l'Enric Rovira.

A veure si us animeu a fer-la!

Fins aviat!

Marina 

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Cullerades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...