VIATGE A SUÏSSA

Ara que ja porto uns dies instal·lada a casa, he desfet maletes, he fet rentadores i una mica el gos també (perquè encara estic de vacances!) tocava explicar una mica el viatge a Suïssa.
Nosaltres vam estar per la zona de l'Oberland Bernés, a prop d'Interlaken i a una hora de viatge de ciutats com Berna o Lucerna. Com us vaig dir l'altre dia, estàvem envoltats de verd, de llacs, de rius i muntanyes (ho podeu veure a les fotos) així que avui en lloc de parlar d'això, us explicaré unes quantes curiositats i recomanacions:

1. El dia 1 d'Agost és la Festa nacional Suïssa. Ho celebren una mica com nosaltres Sant Joan, amb fogueres i focs artificials. Quan vam reservar el viatge no en teníem ni idea, però quin encert! Els dies abans els pobles i ciutats es preparaven per la celebració i es vestien de gal·la, i el dia de la festa en concret, a Grindelwald (el poble on estàvem instal·lats) van fer un recital de "yodelling" (el que nosaltres coneixem com a cant tirolés) balls tradicionals, llençades de bandera, desfilades i focs artificials. Tot això envoltats de muntanyes de pics nevats. Era impressionant veure com s'anaven encenent fogueres al llarg de les muntanyes... I per menjar, frankfurts, fondues i raclettes! 
2. Els rius i els llacs són els protagonistes, perquè són preciosos però també per passar la calor. Al principi ens va sorprendre molt veure gent amb bikini pel centre de Berna i altres pobles, però poc a poc ens vam anar acostumant a veure gent tirant-se als rius, deixant-se portar amb un matalàs o fins i tot fent surf! I la veritat no els culpo, les aigües blaves i netes dels rius conviden a tirar-s'hi de cap. 
3. Hi ha molts molts molt turistes japonesos. Fins i tot tenien oficines turístiques especials per ells, serà influència dels dibuixos de la Heidi?
4. Tot es força car, especialment menjar de restaurant. Però sempre queda l'opció d'anar de picnic. No us serà difícil trobar llocs habilitats allà on anéu, fins i tot dins de museus, que a diferència dels d'aquí, et permeten entrar amb menjar i begudes sense problemes. 
5. A mi em va encantar el  museu de la vida rural de Ballenberg. Quan vaig estar a Oslo fa uns anys, ja vaig visitar un museu similar i em va enamorar, així que aquest no me'l podia perdre. Podeu passar un matí llarg o un dia sencer passejant per camps i visitant antigues cases restaurades i ambientades en la Suïssa  d'anys endarrera (crec que la més antiga era del segle XV), molt recomanable!
6. Tema cotxe, concretament aparcar, és terrible. A tot arreu hi ha parquímetres (fins i tot en algunes zones vora els llacs) i a les ciutats no us quedarà altra que tirar pàrquings subterranis. Per tant és important buscar allotjaments amb pàrquing!

















En resum, un destí molt recomanable també per l'estiu. 
Com sempre, si teniu algun dubte o voleu més info, ja sabeu!

Fins aviat, 


Mònica

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Cullerades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...