LLIBRES, LLIBRES...

Fa dies que vull fer una entrada per cadascun d'aquests llibres, però el temps passa i amb la velocitat amb que me'ls acabo, resulta que ja tenia una pila amuntegada a la tauleta així que he aprofitat per fer una entrada conjunta. Hi ha una mica de tot: de la ciència-ficció al drama passant pel gènere fantàstic/romàntic.

El primer llibre del que us vull parlar és "El Joc d'Ender" de l'escriptor Orson Scott Card. 

És tracta d'una novel·la de ciència-ficció futurista escrita l'any 1985. Si, té uns quants anyets i com feia temps que en sentia a parlar he fet el pas. Aquí teniu l'argument segons la Viquipèdia: 

"ambientada en un futur en què la humanitat s'enfronta a l'extermini a mans d'una agressiva societat extraterrestre coneguda com els Insectors (buggers en l'original). L'Ender del títol és Andrew Wiggin, qui es reclutat a l'edat de sis anys per ser ensinistrat a l'Escola de Combat, una estació espacial on nens superdotats són preparats des de la infància per dirigir la pròxima guerra"

Aquest és el primer d'una saga de quatre llibres però si sou d'aquests que us fan  mandra les històries tan llargues, us recomano que llegiu només el primer llibre que ja és una història tancada, i si us agrada ja sabeu que teniu tres llibres més d'aventures. Encara que l'argument sembla una mica dens, és força entretingut i les batalles no es fan pesades. Les peripècies que li fan passar al pobre nen tenen tela, però no és una història de patir.


El segon llibre és "El Circ de la Nit" d'Erin Morgenstern.


"El circ arriba sense avisar. No el precedeix cap anunci, ni cartells enganxats en parets o tanques del centre, ni esments o anuncis als diaris locals. Senzillament ahir no hi era i ara hi és». I, si us endinseu en la seva misteriosa carpa, descobrireu un món de personatges tan tendres com excèntrics, l’amor més gran que us pugueu imaginar i una competició ferotge i decisiva. Dos joves marcats per la soledat i un talent molt poc convencional, un destí en joc i la màgia vertadera... "

Aquest llibre barreja escenaris fantàstics, màgia i amor. Precisament el que menys m'ha captivat ha estat la història d'amor dels personatges. El que si que m'ha agradat del llibre és la descripció dels diferents escenaris màgics que els protagonistes van creant per competir entre ells: jardins de gel, capses d'olor,  l'arbre dels desitjos,  tot el circ en si... Quan el llegia no podia evitar sentir una mica d'enveja pels visitants del circ que podien veure en directe les meravelles que us he comentat... Un llibre perfecte per abans d'anar a dormir!

I per últim, "Nunca olvides que te quiero" de Delphine Bertholon


Aquest potser ha estat el que més m'ha agradat de tots i això que d'entrada la història em semblava una mica dura i he anat posposant la lectura fins a l'últim moment... Aquí teniu l'argument (ho sento, només l'he trobat en castellà i em feia molta mandra traduir ;-P)

"Madison tenía 11 años cuando fue secuestrada. Es una niña viva, alegre y divertida que desde muy pequeña ha desarrollado una fuerte personalidad, repleta de imaginación y creatividad, y que incluso en esta situación dramática, encerrada en la casa de su secuestrador no pierde el optimismo.
Durante los casi 5 años que dura su encierro, se desahoga escribiendo sin censura en un cuaderno que es su gran vía de escape y la única posibilidad de sentirse libre; describe al detalle sus sensaciones, la añoranza de sus seres queridos, su sorpresa por el gradual paso a la adolescencia... y todas las mil y una extravagancias que se le ocurren."


Si, l'argument d'una nena segrestada sembla dur però el llibre en si està força bé i tampoc fa patir gaire, més aviat t'enganxa saber com acabarà tot. Es curiós veure l'evolució que fan els diferents personatges implicats i els pensaments i estratègies de supervivència d'una persona en una situació tan difícil.

I bé, ja n'hi ha prou per avui.


Fins aviat,

Mònica


0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Cullerades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...