VACANCES A LONDON!

Hola! Ja som a casa, llar dolça llar!

Les vacances a London ja s’han acabat, però ens queda un record molt i molt bonic de la ciutat. Ha sigut fantàstic, unes vacances curtes però intenses i romàntiques… La veritat és que la ciutat acompanya,  veure els edificis antics, les llums de Nadal, les botiges, la gent tan amable…

London és una ciutat còmoda i ben comunicada. Els autobusos passen cada moment, i el metro, tot i estar força massificat, també és efectiu. Si voleu tenir vistes de la ciutat viatgeu en bus, si voleu anar ràpid, aneu en metro. Tot i que ja no hi ha gaire transit dins la ciutat, en hora punta tot queda força congestionat. El bus és més barat que el metro (metro 1,90 lliures i bus 1,30 lliures).

Nosaltres vam volar des de Barcelona amb British Airways. Vam aterrar a Heathrow, on vam agafar l'Express Train cap al centre (15 minuts, uns 20 pounds per persona), la forma més ràpida i còmoda d’arribar-hi. El tren para a l’estació de Paddington, on es pot agafar el metro. 








Amb tres nits i quatre dies podeu veure bé London, almenys els llocs més coneguts. Si voleu anar a museus o fer activitats que prenen més temps ja necessitareu més dies. Fins i tot vam tenir temps d’anar als mercats de Camden i Portobello (dissabtes al matí). Camden és tan turístic que ha perdut aquell encant que va tenir fa anys, tot i així és digne de veure.  I Portobello està tan ple de gent que no es pot veure res! Si us interessen les antiguitats aneu-hi ben aviat. 
Fins i tot un dia vam anar a les afores de London, a la botiga de Hobbycraft, a buscar materials per a manualitats. Vaig poder comprar Mod Podge i un retolador per a pintar porcellana. Aquests materials són difícils de trobar a Catalunya.

Vam anar també al London Eye, tot i que no hi vam pujar (unes 18 lliures per persona).






Aquí em podeu veure al costat d’una cabina telefònica de les típiques. Estan per tot el centre, però ja casi no s’utilitzen.






També és curiós veure aquestes inscripcions al terra a cada pas de zebra, indicant que hem de mirar al costat contrari al que estem acostumats! És curiós com sense adonar-te’n tens el reflex de mirar cap a l'esquerra!.






Els parcs, que són molt macos i nets, estan plens d’esquirols que, acostumats a la gent, fins i tot et pugen a les cames si els hi ofereixes menjar! Quina gràcia!






I les Jacket Potatoes, que la Mònica ens va recomanar, són un menjar típic d’allà. Es tracta d’unes patates cuites, obertes per la meitat i condimentades amb salsa. Es poden amanir amb diferents salses o acompanyaments. Són molt bones, atipen, són barates i si tens pressa, ràpides de menjar.






I bé, tantes i tantes coses més! Però no acabaria!
Si voleu saber més coses i us puc ajudar no dubteu en preguntar!

Fins aviat!






Marina


1 comentari:

  1. Que maco, jo hi tornaria fa molts anys hi vaig
    anar i em queda molt lluny el record.
    Isabel

    ResponElimina

Cullerades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...