Com no podia ser d'una altra manera, la primera recepta culinària d'aquest blog havia de ser una sopa normal. Una sopa normal consisteix en fer un caldo digne de reis, un caldo gustós, d'aquells que sentir-ne l'olor t'obre l'estómac i et transporta al paradís. Avui en dia hi ha molta gent que fa anys que no mengen caldo del bo, que només el mengen en algun restaurant casolà, però no tenen ni idea de com està fet.
Això es pot acabar avui mateix. Tot seguit us donem les pautes a seguir si voleu fer un caldo magnífic. Endavant doncs:
En una sopa normal el més important es tenir els ingredients adequats. El caldo es fa sol, nosaltres només hem d’omplir d’aigua una olla ben gran. Hi anirem afegint els ingredients:
¨Sal, en proporció a l'aigua de l'olla
¨Sal, en proporció a l'aigua de l'olla
¨1 os de vedella (que l’os no estigui pelat, que tingui una mica de cartílag)
¨1 os de porc (os de l’espinada del porc)
¨Una mica de pollastre: pot ser ossos del pollastre, o cuixetes de pollastre…
¨1 braó (és la part de la punta de l’espatlla o de la cuixa del corder), que hi hagi una mica de carn a l’os
¨Petxuga de gallina, ben rentada
Tot això ha de bullir 1 hora. Un cop ha bullit hi afegirem les verdures, que són:
¨2 patates pelades
¨1/2 porro
¨1 pastanaga
¨1 fulla de col
¨1 tros d’apit
Tot plegat ha de bullir mitja hora més. I ja tenim el caldo fet!!
Secretets:
¨Les verdures les podeu tenir congelades i tirar-les al caldo directament.
¨El caldo s’ha de deixar refredar però mai deixar que es refredi del tot, perquè es fa malbé.
¨Amb una olla gran podeu fer caldo per molts àpats, només l’heu de congelar en petits recipients, que serà més pràctic per descongelar-lo.
I això és tot, que vagi de gust!
Marina
que bona és la sopa, quan obres el congelador i la veus dintre d'un brick. No cal res més que descongelar-la per fer-te el sopar...no té preu!
ResponElimina